Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Högre plexiglas runt rinken är ett krav som nu åtgärdas. Foto: Fredrik Lundmark, SVT Jämtland

Östersund arena byggs om inför ÖIK:s allsvenska premiär

Publicerad

Östersunds kommun investerar 4 miljoner kronor för att ÖIK ska få möjlighet att spela i allsvenskan. Och just nu snickras det och fejas för fullt i Östersund arena.

Som ett litet eko från när ÖFK gick upp i fotbollsallsvenskan måste nu ishallen uppgraderas med olika säkerhetsdetaljer. Skyddsglaset runt rinken har blivit högre och det är extra förstärkningar i sekretariat och spelarbås. Så måste ljudanläggningen vässas rejält.

Dessutom måste en helt ny läktare till, för 120 bortasupportrar.

– Egentligen ska det vara plats för 150, men vi har fått dispens, säger driftansvarige Martin Olofsson.

Läktaren är inte riktigt klar när vi besöker på måndagen. Men den har placerats i ett hörn och en före detta nödutgång blir separat entré till läktaren.

– Vid särskilda riskmatcher som förbundet aviserat ska den här läktarbiten vara avspärrad från den övriga publiken. Men annars kan bortasupportrarna röra sig hur de vill, förklarar Martin Olofsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.