Ica i Ljungdalen Foto: Camilla Jarefors Åslund

Privatpersoner höll kvar inbrottstjuv i över en timme

Uppdaterad
Publicerad

Allmänhet i Ljungdalen agerade resolut vid ett butiksinbrott, när det tog polisen en och en halv timme att nå fram. Den misstänkte tjuven hölls kvar under tiden.

Strax före 23 på onsdagskvällen larmades polisen om ett pågående inbrott i ICA-butiken i Ljungdalen. Poliser från både Sveg och Östersund ryckte ut.

En person hade lyckats ta sig in i butiken genom att krossa en ruta. En boende i närheten hörde vad som pågick och larmade polisen. Sedan lyckades han, tillsammans med några kompisar, få 22-åringen att komma ut från butiken. Där höll de sedan koll på honom i väntan på polisen.

Långt att åka

Ljungdalen ligger över 15 mil från både Östersund och Sveg så det tog över en timme innan polisen var på plats och kunde ta över gripandet av mannen.

Vid gripandet upptäckte polisen att mannen hade en mindre mängd narkotika på sig. Den gripne mannen är hemmahörande i Hälsingland och är sedan tidigare känd av polisen.

Privatpersonernas kvarhållande av mannen ska ha gått lugnt till. Inget våld har rapporterats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.