Brandmännen fick bryta upp taket för att bekämpa branden i radhuslängan Foto: Morgan GripVisa alla (2)
Visa alla (2)

Radhus brann i Sveg – en person till sjukhus

Publicerad

En person fick föras till sjukhus med rökskador efter att en brand utbrutit i ett radhus i Sveg. Enligt räddningstjänsten finns det en risk för spridning till andra lägenheter.

Larmet om branden kom in strax efter klockan 16 på onsdag eftermiddagen. Enligt larmet brann det i en lägenhet i ett radhus.

Räddningstjänsten, ambulans och polis larmas till platsen.

Enligt inre befäl på räddningstjänsten var det en person som lyckades ta sig ur lägenheten i ett tidigt skede och larmade om branden. Enligt SOS Alarm började branden i köket på lägenheten.

– Vi håller på med släckningsarbetet för fullt. De misstänkte att det fanns någon kvar i bygganden så de gick in, men då var det tomt, säger Sven-Erik Svensson, inre befäl vid Räddningstjänsten i Jämtland.

Det finns enligt inre befäl på räddningstjänsten en spridningsrisk till andra lägenheter.

En till sjukhus

Räddningstjänsten från Sveg och Ytterhogdal har nu kontroll på branden och ska kontrollera om den har spridit sig i taket.

Vid 18-tiden stod det klart att en person förts till sjukhus och enligt de första uppgifterna ska personen ha ådragit sig rökskador.

Räddningstjänsten hade då lyckats få läget under kontroll och undanröjt spridningsrisken.

Brand- och vattenskadade lägenheter

Strax efter klockan 19 var branden är släckt. Förutom den brandskadade lägenheten, är det ytterligare en lägenhet som fått omfattande skador i flerfamiljshuset.

-Lägenheten under den brandskadade lägenheten, har vattenskadats. Men de andra lägenheterna i huset är beboliga, säger Sven-Erik Svensson, inre befäl vid räddningstjänsten. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer