Polisen stoppar trafiken fem kilometer från rasområdet- Ett jordskred har farit ut över vägen och stänger av den. Foto: Bjarte Johannesen / NRK

Ras stänger E 14 i Tröndelag

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdag kväll och natten mot torsdag uppstod flera ras i norska Tröndelag och det är stor påverkan i trafiken. E 14 är avstängd mellan Stjördal och Meråker, även längs E 39 mellan Stjördal och Meråker är det stor påverkan och vägen har varit avstängd under torsdag morgon.

Norska trafikverket uppgav under torsdagen att sträckan skulle vara avstängd fram till fredag 25 augusti klockan 14.00. Prognosen är preliminär och trafiken leds om via Fv72 Verdel-Sandvika. Under fredagen flyttade man dock fram sluttiden till klockan 14 på lördagen.

Det var under natten mot torsdag 24 augusti som det kom stora mängder regn i Tröndelag och området varnades för översvämningar, ras och skred. Något ett antal trafikanter märkt under natt och tidig morgon.

Flera fordon blev fast mellan skredet i Stjördal / Meråker och en översvämmad bäck som blockerar vägen. Där blev 42 personer fast och har evakuerats.

– Det har evakuerats 42 människor från en lastbil, fem personbilar och en buss, säger operationsledaren Arn-Harald Aaslund till NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.