Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”I nio månader har vi tröskat i det här med advokater, experter, geotekniska specialister”. Hör Anders Blomqvist, ordförande i bostadsrättsföreningen, om hur de försökt få en lösning på vem som ska åtgärda stödmuren i Åre. Foto: Eva Danielsson /SVT

Raserade stödmuren i Åre: ”Vi har tröskat med det här i nio månader – hoppas på en lösning”

Uppdaterad
Publicerad

I början av maj gav en stödmur i centrala Åre vika och ett stort slukhål uppstod på fastigheten ovanför. Raset växte och närliggande lägenheter fick nyttjandeförbud. Bostadsföreningen vill att byggföretaget som byggt huset ska ta ansvar.

Nio månader efter att slukhålet upptäcktes kan en lösning vara på gång.

– Vi har lämnat in en geoteknisk rapport så nu ska förhoppningsvis byggföretaget komma med en åtgärdsplan, säger Anders Blomqvist ordförande i bostadsrättsföreningen.

Bostadsrättsföreningen har kämpat i nio månader för att få klarhet i vem som är ansvarig för att stödmuren lagas – hör mer i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Raserade stödmuren i Åre

Mer i ämnet