Säkerhetskontroll vid entrén till tingsrätten inför rättegången. Foto: SVT

Rättegång inleds idag

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleds rättegången mot de två personer som misstänks vara inblandade i en skottlossning i Strömsunds kommun i somras.

Det var i slutet på juli som två flickor blev beskjutna och SVT Nyheter Jämtland uppmärksammade att polisen aldrig ryckte ut till platsen. Idag inleds rättegången mot de två personer som misstänks vara inblandade.

Minst ett skott avlossades

Polis larmades då sex asylsökande hade kommit in på en gård för att fotografera djur när husägaren och en bekant, enligt polisanmälan kom ut till attack. Någon polispatrull skickades dock aldrig till byn då regionledningscentralen gjordes bedömningen att läget inte var akut.

Skottlossning i Strömsund 2016

Husägaren avlossade minst ett skott med ett gevär, mot benen på en av de asylsökande, en tonårstjej. När de var i färd med att lämna gården blev en annan tonårstjej blev slagen i ansiktet.

Senare under sommaren kom det nya uppgifter om skottlossningen och vapen beslagtogs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossning i Strömsund 2016

Mer i ämnet