Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Därför tror Emma Almestål på Röda korset i Östersund att försäljningen ökat så mycket nu – hör henne och några besökare i klippet. Foto: Lukas Johansson/SVT

Rekordår för second hand-butiken i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Second hand-försäljningen fortsätter gå starkt. 2023 blev nytt rekordår för Röda korset i Östersund. Och kanske tack vare svåra ekonomiska tider.

– Mindre pengar i plånboken gör kanske att man söker andra alternativ, säger Emma Almestål, butikschef.

Under pandemiåren minskade försäljningen på Röda korsets Second hand-butik i Östersund men under förra året nådde man rekordnivåer.

– Jämför man med pandemiåren har det ökat ungefär 24 procent men om jämför med normalåren har det ökat ungefär 10 procent, säger Emma Almestål.

Second hand-butiken PMU skriver till SVT att de inte ger ut specifika siffror för separata butiker, men säger att dem också har ökat sin försäljning med cirka 15 procent snittat på alla deras butiker.

Kläder är det som säljs mest, följt av porslin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.