Veronica Eklund, platschef på Midsweden 365 berättar om besöksrekordet under juli Foto: Maria Harning, SVT

Rekordmånga besökare i skidtunneln i Gällö

Publicerad

Sommaren har varit bättre än väntat för Midsweden 365, skidtunneln i Gällö. Under juli månad hade man knappt 1400 besökare.

Tunneln invigdes för snart tre år sedan och har varit ett sorgebarn för majoritetsägaren Bräcke kommun. När coronapandemin kom minskade också konferensgästerna. Men i sommar har det varit fler än förut.

I klippet berättar platschefen Veronica Eklund om hur sommaren har varit.

Skidtunneln i Gällö

Fortsatt kärv ekonomi

Trots fler besökare än någonsin är det osäkert om det kommer att påverka prognosen för bolaget. I maj pekade prognosen på ett underskott på 2,1 miljoner kronor för 2020.

Karin Gydemo Grahnlöf, styrelseordförande i Midsweden 365 skriver så här till SVT Jämtland:

”Vad gäller prognos för ekonomin så kommer vi arbeta fram den under september månad baserat på sommarens utfall och höstens förutsättningar. Tyvärr ser mötes- och eventmarknaden ut att gå en tuff höst till mötes om Folkhälsomyndighetens rekommendationer kvarstår.”

Fakta skidtunneln i Gällö

Ägarbolaget Midsweden 365 ägs till ca 89 procent av Bräcke kommun. Övriga aktier ägs av ett 20-tal privata företag.

2012 började Bräcke kommun att utreda om det skulle vara möjligt att bygga om en gammal försvarsanläggning i Gällö till en skidtunnel.

Hösten 2017 invigdes skidtunneln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet