Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Många återkommande gäster och många nya besökare som aldrig varit i de svenska fjällen tidigare” – hör Sigge Jungell vd Destination Funäsfjällen Foto: SVT

Rekord för Funäsfjällen i sommar – succé för bysamverkan

Uppdaterad
Publicerad

– Vi har haft en fantastisk sommar, året-runt-besökarna har ökat med 56 procent och sommargästerna har ökat med drygt 40 procent jämfört med förra året, säger Sigge Jungell, vd Destination Funäsfjällen.

Funäsfjällen är 170 företag som samarbetar i byarna Ramundberget, Bruksvallarna, Fjällnäs, Tänndalen, Tännäs, Ljusnedal, Messlingen, Mittådalen och Funäsdalen by.

– Besökarna har stor plats att vara på då Funäsfjällen inkluderar hela åtta byar så gästerna kan bre ut sig nu under pandemitider, säger Sigge Jungell.

Striden om fjällen

Ställer stora krav

– Vi har jobbat mycket med att bygga cykel- och vandringsleder och satt upp ordentligt med skyltning för att minska markslitage, säger Sigge Jungell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet