Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Länsstyrelsens naturvårdshandläggare Wictoria Wadman konstaterar att naturen kring Blanktjärn har fått en respit i sommar och är på väg att återhämta sig. Hör henne berätta mer om det – och se hur läget är vid tjärnen – i klippet ovan. Foto: Marie Selander/SVT

Efter sommarens halvering av antalet besökare – så ser det ut vid Blanktjärn nu

Uppdaterad
Publicerad

Efter en vädjan till folk att söka sig till andra besöksmål än Blanktjärn har antalet besökare halverats vid den turkosa tjärnen i Vålådalens naturreservat. Se hur det ser ut där nu och hör länsstyrelsens naturvårdshandläggare Wictoria Wadman berätta hur sommaren varit.

SVT föjlde med länsstyrelsen naturvårdshandläggare Wictoria Wadman när hon och några av hennes kollegor besökte Blanktjärn i mitten av september. Det blev en positiv överraskning.

I klippet ovan hör du mer om hur sommarens besökstryck sett ut, hur naturen återhämtat sig, antalet brott mot beträdnadsförbudet och hur framtiden ser ut för tjärnen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Striden om fjällen

Mer i ämnet