Karin Thomasson (MP) ordförande i kultur- och fritidsnämnden och Litsbon Malin Navarro. Foto: SVT

Respiten förlängs för Litsbacken

Publicerad

Kultur-och fritidsnämnden beslutade på onsdagen att förlänga respiten för de bybor som vill ta över driften av Litsbacken till 28 februari.

– Respiten förlängs, säger Karin Thomasson (MP), ordförande vid kultur-och fritidsnämnden.

Möjligheten att komma in med ett förslag förlängs alltså med en knapp månad. Den skulle annars ha gått ut 31 december.

Det innebär att de bybor som vill driva slalombacken i Lit vidare, och som nu arbetar för fullt med att ta fram ett förslag innehållande bland annat en ekonomisk kalkyl, får ytterligare tid på sig.

Skulle ha börjat avvecklingen efter årsskiftet

Annars skulle avvecklingen av Litsbacken ha påbörjats direkt efter årsskiftet och en nedmontering av liften kunna vara nära förestående, eftersom en avveckling innebär att möjligheterna att sälja exempelvis liften ska ses över.

Fortfarande för kort tid enligt byborna

Men byborna som vill ta över Litsbacken anser att respiten är för kort.

– Jag blir ledsen, jag förstår inte varför vi inte få längre respit. Backen betyder så mycket för hela bygden. Det bästa vore att få ett halvår på sig att förbereda ett övertagande, säger Malin Navarro, en av de som kämpar för att behålla Litsbacken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer