Genrebild. Foto: TT

Resurskrävande natt för Östersundspolisen

Uppdaterad
Publicerad

Flera ärenden har varit resurskrävande för polisen i Östersund under fredagsnatten.

Natten har varit resurskrävande för polisen. Flera ärenden har rapporterats där det krävts större personalstyrka. Även om händelserna inte alltid varit vad man trott.

Nedan följer en rad av händelser polisen rapporterat om under natten.

Nedslagen

En man ringde in strax efter klockan 23 och uppgav att han blivit nedslagen utanför ett gym i Östersund. Han hade med hjälp av en kompis själv tagit sig till akutmottagningen innan han kontaktade polis. Det visade sig att någon form av dispyt uppstått och mannen hade fått motta ett knytnävsslag och åkt i backen till följd av detta. En anmälan om misshandel upprättades.

Husrannsakan

Strax innan midnatt larmades polisen till ett område i Östersund där en man setts med ett vapen inne i en lägenhet. Flera patruller beordrades till adressen och en husrannsakan genomfördes. Det visade sig senare att det var flera personer som i lägenheten och det handlade om soft airguns.

Molotovcocktails

Ett vittne hörde sedan av sig strax innan klockan 01 där ett vittne sett personer i Lit tillverka brandbomber, även kallade molotovcocktails. Vittnet ska ha sett personer hälla upp bensin i flaskor.

Kort därefter hörs smällar i närheten av Litskolan. Polispatrull stoppar en man medan en annan springer från platsen. Det visade sig att en ruta vid entrédörren krossats. Polisen påträffade inte några molotovcocktails i samband med detta. Patrullen upprättade en anmälan om skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.