Hör vad deltagarna vad Stella Nordell och Alvin Lindström tycker om skidskytteskolan i klippet. Foto: Märta Gustafsson/SVT

Roligt och spännande på skidskytteskola i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Just nu pågår Tullus SG:s skidskytteskola i Östersund, där barn och ungdomar får pröva på sporten.

Skidskytteskolan arrangeras årligen för barn mellan 9-14 år och fokus ligger på att introducera skidskytte som sport. I år har man 30-talet deltagare som går den två veckor långa utbildningen. 

– Min storebror gick här tidigare och jag hade sett honom öva med sitt luftgevär och tyckte det verkade kul. Därför ville jag testa i år, säger säger nioåriga Alvin Lindström.  

Svårt men spännande

Förutom hjälp med gevären får barnen också lära sig hur man ska positionerna sig för att kunna sikta och träffa rätt. Något som inte alltid är helt enkelt.      

– Jag har tränat skidor och skytte tidigare men det är lite annorlunda, avtryckaren är trögare. Men det är spännande att testa något svårt också, man blir väldigt stolt när man träffar, säger Stella Nordell, nio år.  

Hör mer om vad Stella Nordell och Alvin Lindström tycker om skidskytteskolan i klippet.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.