Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här får de som har det tufft ekonomiskt, lever i ensamhet eller är hemlös mat och kläder: ”Det är enormt stöd för situationen man befinner sig i”- hör mer i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson/SVT

Rose-Marie hjälper hemlösa och utsatta med mat och kläder: ”Ingen ska behöva gå hungrig eller frysa”

Uppdaterad
Publicerad

Sen i höstas arrangeras varje tisdag ”Träffpunkt Hjärte Center” i Östersund. Det är för de som lever i ensamhet, med psykisk ohälsa eller missbruk. ”Det är enormt stöd för situationen man befinner sig i”

Drygt 40 personer brukar komma och här får de kläder och mat:

– Det är många som är hemlösa. Det är många som säger att tisdagarna hos oss då får de den enda varma mål mat under veckan, säger Rose-Marie Viklund föreståndare på Hjärte Center.

Verksamheten har utökats

Nu har den kristna, ideella föreningen Hjärte Center i Östersund utökat sin verksamhet. På fredagar har de en mansgrupp och en kvinnogrupp de träffar för att bygga upp självkänslan:

– Det är en brokig skara som kommer. Det är inte just koncentrerat på missbruk tjejer. Det finns olika sätt i samhället man faller i, säger Rose-Marie Viklund.

Flera volontärer

Storsjö kyrkan och flera volontärer hjälper till med att organisera det hela och en lokal matvarubutik donerar mat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.