(S) och (V) i Ragunda om det tänka styret: ”Oansvarigt”

Uppdaterad
Publicerad

Beskedet om att Centerpartiet, Allt för Ragunda och Kristdemokraterna har för avsikt att styra Ragunda i minoritet kom under fredagen. Ett tydligt brott mot det tidigare besked dessa tre gett om att inte samarbeta med Sverigedemokraterna, anser Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Under fredagskvällen meddelade Centerpartiet som blev näst störta parti i kommunvalet i Ragunda att de har för avsikt att styra kommunen tillsammans med Allt för Ragunda och Kristdemokraterna.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet menar att detta gör att Sverigedemokraterna kommer att få en vågmästarroll i kommunens politik.

De skriver:

”Detta anser vi naturligtvis är både oansvarigt och ett tydligt brott med de besked som alla de tre partierna som nu tänker försöka styra gett kring att inte ge Sverigedemokraterna inflytande under nästkommande mandatperiod.

Vi kommer att ägna vårt arbete i opposition åt att konstruktivt lägga förslag, budgetar och mål för att synliggöra skillnaderna i politiken istället för som det varit från oppositionen under de senaste åren, ägna oss åt grundlösa personangrepp på tjänstemän och förtroendevalda.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Val 2018 Jämtland

Mer i ämnet