Ullådalen i Åre kommun. Foto: SVT

Så många bostäder kan byggas på Rödkullen

Uppdaterad
Publicerad

1400 nya bostäder i sex nya bostadsområden och ett nytt centrum. Det kan bli verklighet om Markus Näslund och Daniel Kindberg får igenom det omdiskuterade Rödkulleprojektet i Åre kommun.

Rödkullen Panorama som projektet heter, med Markus Näslund och Daniel Kindberg i spetsen, har lagt fram en master plan för bygget mellan Rödkullen och Ullådalen. Där finns skisser och illustrationer på hur de vill bygga det nya området.

I planen finns bland annat sex nya bostadsområden, 1400 nya bostäder som ska ge plats åt 7000 bäddar. Dessutom 7500 kvadratmeters shoppingarea.

Inget beslut än

Men att det överhuvudtaget blir något bygge är inte klart. Något beslut har inte fattats av kommunen än och arbetet med detaljplaner är inte färdigt. 

– Vi har börjat jobba med logistiken och detaljplaner kommer, men bygget är långt borta, säger Jari Hiltula, samhällsbyggnadschef på Åre kommun. 

Även om inget beslut är taget än är Markus Näslund hoppfull om ”Åres femte by” som de vill skapa.

– Vi tror ju så klart att det kommer bli av, annars hade vi inte satsat så mycket tid och pengar på det här. Vår förhoppning är att ha någonting på plats till VM 2019, sen vet jag inte om det är genomförbart, säger Markus Näslund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.