Skillnaden är stor när det gäller coronakrisens påverkan på näringslivet i olika kommuner. Foto: SVT

Så slår coronakrisen mot näringslivet i kommunerna

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen har slagit olika hårt mot näringslivet i olika kommuner. Det slås fast i en färsk rapport. I videon ovan kan du se hur drabbade företagen i din kommun anser sig vara – och vilken bedömningen som görs av krisens långsiktiga påverkan.

Region Jämtland Härjedalen gjorde en enkät i mars och 1097 företagare svarade, de flesta småföretagare med max fyra anställda.

I videon ovan framgår hur stor andel av företagarna i varje kommun som ansåg sig vara drabbade och vilken bedömning de gjorde av krisens påverkan på lång sikt.

Coronaviruset i Jämtlands län

Klarar sig tre månader

Av enkäten framgår också att mer än hälften av företagarna ansåg sig ha en uthållighet på som längst tre månader.

Vidare svarade närmare hälften att de inte hade vidtagit några åtgärder alls med anledningen av coronapandemin, men av dem som ändå gjort det var stoppade investeringar den vanligaste åtgärden.

Majoriteten (82 procent) hade inte tagit del av något statligt krispaket när enkäten skickades ut i mars. Av dem som ändå gjort det var statliga lönesubventioner vid korttidspermitteringar den vanligaste åtgärden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet