SVT:s Julkalender får både ris och ros av tittarna – här är några åsikter från sociala medier. Foto: TT

Så tyckte folk om Julkalendern

Publicerad

Årets julkalender i SVT, 1.000 år till julafton, har väckt reaktioner. När vi frågade SVT Nyheter Jämtlands publik var de flesta som röstat positiva.

Efter de två första avsnitten av julkalendern i SVT var det läge för en webbfråga, och nu har vi ett resultat.

Mer än hälften av de som röstat i vår webbfråga har svarat att julkalendern är bra. Det tyckte 55 procent av de 275 röstande.

33 procent svarade att de tycker att den är dålig, medan 12 procent inte tittat på julkalendern.

På vår Facebook-sida skiftar också åsikterna. Här är några röster:

”Julkalendern i år verkar inte vara något bra i år det blir bara sämre för varje år med jul kalendern tycker jag i alla fall!” skriver Mia.

”Viggo 8 år gillar julkalendern!” skriver Lotten.

”Miserabla på flera sätt”

”En hade ju förväntat sig något med hög kvalitet, men de första två luckorna har ju varit miserabla på flera sätt. Och barn brukar förstå t o m bättre än vuxna; varför då en hög med 70-talspekpinnar framför deras näsor?” skriver Lennart.

”Jag tycker årets kalender är helt fantastisk och min fyraåriga dotter sitter som förtrollad! Det ger oss en stund vid läggning att fundera och diskutera hur vi fungerar som människor, vårt värde osv. Vi har precis pratat om att alla är lika värde, oavsett vad eller vart man kommer ifrån” skriver Ronja.

”Årets julkalender är en jättefin dokumentär om vår historia, vårt arv och våra matvanor. Jag tycker dock inte att julkalendern ska vara informativ på det sättet. Jag saknar mystiken och storyn, lite fantasi och en stor nypa julstämning”, skriver Eva.

”Jag älskar den!”

”Ett jättebra program som hela familjen uppskattar, men inte lyckad som just julkalender” skriver Caroline.

”Tycker den är bra och rolig. Haag är ju outstanding. Kanske inte den mest fötrollande men långt ifrån en dålig julkalender” skriver Robert.

”Jag älskar den!! Min tolvåriga dotter tycker oxå den är bra” skriver Agneta.

”Jag säger flopp – en bra julkalender gillas från början till slut”, tycker Hans.

”Det är inget fel på produktionen, det är programidén som suger”, skriver Dan.

”Endast två avsnitt har visats, så ge den en chans ni som inte gillar den!” skriver Karin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.