Foto: Polisens förundersökning

Sänkta straff för brutal misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Två av de fyra personer som bröt sig in hos en man i Strömsund nattetid och misshandlade svårt honom får sänkta straff av hovrätten.

Det var i november ifjol som fyra maskerade personer – tre män och en kvinna – bröt sig in nattetid hos en man i Strömsunds kommun.

Mannen låg och sov men väcktes brutalt när de fyra personer började misshandla honom med och utan tillhyggen. Mannen försökte fly ut på balkongen, men lyckades inte undkomma utan utsattes för våld även på balkongen.

De fyra dömdes av Östersunds tingsrätt för grov misshandel och grovt hemfridsbrott. De dömdes även för andra brott. Påföljden för tre av dem blev fängelse, medan en fjärde person dömdes skyddstillsyn.

Hovrätten slår fast liksom tingsrätten,  att de fyra gjort sig skyldiga till en rad brott, bland annat att de brutit sig in hos mannen och misshandlat honom. Däremot sänker alltså hovrätten straffen för två av dem.

Kvinnan får sänkt straff av hänsyn till missbruksproblematik, medan domstolen sänker straffet för mannen av hänsyn till att han bl a kommer att bli av med jobbet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.