Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så här vill Trafikverket att den nya sträckningen av E45 ska gå via Rengsjön och Älvros istället för via Sveg som idag. Foto: SVT Grafik

Sista chansen att tycka till om nya E45-sträckningen

Publicerad

Den här veckan finns en sista chans att lämna synpunkter på den nya sträckningen av E45 som Trafikverket förordar innan det definitiva beslutet ska fattas.

Att dra om E45 har utretts i många år, men processen är nu inne i en slutfas.

Samråd har hållits och nu är trafikverkets förslag ute för allmänhetens granskning. Därmed finns en sista möjlighet att tycka till om den nya vägsträckningen. Slutdatum för det är 24 oktober, det vill säga på torsdag den här veckan.

Efter granskningen är det dags att fatta det definitiva beslutet om den nya vägsträckningen.

Beslutet ska fattas nästa år. Tyck till här i vår chatt!

SVT rapporterade · Vad tycker du om nya dragningen av E45 vid Sveg?

Hej! 
Nu är vi igång med chatten. Vad tycker du om nya dragningen av E45? Tyck till här! 
08.06
Dålig
08.52
Mycket, spar tid för oss som pendlar den vägen. Sveg är en flaskhals som måste bort. Tänk på miljön med alla bilar som står vid rödljuset med.
08.52
Det är definitivt bättre att göra en ny dragning av E45 förbi Sveg. Det är oerhört irriterande att behöva göra den extra svängen genom Sveg när man är på väg norrut. Argumenten som varit för "E45 genom Sveg" under de gångna åren har varit "butiksdöd" och att "hela Sveg kommer att dö ut". Faktum är att butiker har slagit igen trots att E45 går rakt igenom Sveg, och detta beror helt enkelt på att folk hellre åker till Östersund och andra större orter i närheten där ut budet är så mycket större och priserna är lägre. Sveg är en avfolkningsbygd redan nu, det finns inget där som kan locka folk att flytta dit! E45 kommer att bli säkrare med en ny dragning - utan svåra kurvor samt dåligt underlag och underhåll.
08.53
Dra om vägen
08.53
Lägg pengarna på befintliga vägar i stället då dessa är i väldigt dåligt skick. Om man åker rakt fram i Västbacka mot Los och sedan svänger mot Kårböle och tar Sännavägen så kommer man fram mellan Älvros och Ytterhogdal utan att bygga om en meter väg. Varför ska man då kasta bort en massa pengar på en vägsträcka som redan finns. Och i dessa tid då alla pratar miljö, har någon utrett konsekvenserna av detta eventuella nybygge. Gör om gör rätt.
08.58
läqq om vägen !
09.01
Alldeles utmärk med denna nya vägträckning ! Detta har jag önskat var gång jag ska norrut på Inlandsvägen.
09.10
Var och vem fattar beslutet nästa år.
Trafikverket
09.10
Mycket bra tycker jag då slipper man svänga runt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer