Vid tillslaget hittades en pistol, ett magasin och ett fåtal skarpladdade patroner. Bilden är från ett annat sammanhang. Foto: SVT Arkiv

Skarpladdad pistol hittades vid polistillslag

Publicerad

Den nu åtalade 25-åringen var påverkad av både alkohol och narkotika när polisen kom till en lägenhet i centrala Östersund. Då hittades även ett skarpladdat vapen.

Tillslaget skedde för snart ett år sedan och 25-åringen satt häktad i en och en halv månad för händelsen. Åklagaren skriver nu att brottet ska bedömas som grovt eftersom den pistol som det var frågan om var skarpladdad och den återfanns i en kriminell miljö.

Man kan befara att vapnet skulle komma till användning i brottsliga sammanhang. Dessutom försvåras handlingen av att 25-åringen var påverkad.

Förutom grovt vapenbrott åtalas 25-åringen samtidigt för narkotikabrott. I lägenheten återfanns en bit hasch p 66 gram och dessutom 15 narkotikaklassade tabletter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.