Så här såg det ut när skidtunneln i Gällö invigdes i höstas. Sedan dess har debatten fortsatt och kommunen borgat för ett fyra miljonerslån. Nu har Sveriges radios Kaliber granskat tunneln. Foto: SVT

Skattebetalarna i Bräcke kan få betala 30 miljoner till för skidtunneln

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges radios granskande program Kaliber har undersökt skidtunneln i Gällö och bland annat konstateras att konflikten mellan Bräcke kommun och entreprenören kan bli långvarig och kostsam.

Tvisten mellan entreprenören och Bräcke kommun om byggandet av skidtunneln. Enligt en jurist som Sveriges radios granskande program Kaliber pratat med i  radiodokumentär ”Skidtunneln som delar Bräcke” är det inte osannolikt att Bräcke kommun kan komma att få betala de 30 miljoner som entreprenören kräver.

– Det som jag kan tycka är anmärkningsvärt eller förvånande det är att de är oense om så väldigt många olika led, som inte nödvändigtvis hänger ihop med varandra. Utan det är högt och lågt och oavhängigt av varandra så är de oense om ganska mycket, säger Erika Björkdahl, docent och expert på entreprenadrätt vid juridiska institutionen vid Uppsala universitet i radiodokumentären.

Bräcke kommun däremot menar att det är de som har ekonomiska krav på entreprenören. Om inte parterna kommer överens kan det ta flera år att lösa tvisten, enligt juristen som Kaliber intervjuat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skidtunneln i Gällö

Mer i ämnet