Niclas Sjögren Berg, destinationschef Skistar Åre Foto: Eva Danielsson/SVT

Skistar i Åre tar tillbaka bygglovsansökan – för att arbeta om den

Uppdaterad
Publicerad

Skistar ska lämna in en ny bygglovsansökan för området i Åre där kabinbanans dalstation finns, men det innebär inte att Kabinbanan blir kvar, utan rivningsbeslutet står fast.

Skistar har för avsikt att riva den gamla kabinbanan i Åre och att marken där kabinbanans dalstation finns i dag i framtiden skulle bli ett centrum med hotell och bostäder. Sommaren 2019 vann en detaljplan för området laga kraft. Den ger bland annat Skistar rätt att riva kabinbanan och den restaurangbyggnad som finns i området. Detaljplanen öppnar också för att bebygga området med bostäder och hotell.

Drar tillbaka ansökan

Parallellt med detaljplanen fanns en pågående bygglovsprocess – men nu har Skistar dragit tillbaka denna bygglovsansökan.

– Det är ett komplext projekt som berör väldigt många områden, så vi vill se över det hela igen för att hitta den absolut bästa lösningen, säger Niclas Sjögren Berg som är destinationschef hos Skistar Åre.

Oklart kabinbanan rivs

– Vi kollar med nya ögon nu och ser över utformningen av byggnader och parkeringar bland annat. Det är ju ett område där det är rörelse året runt så det måste bli rätt från början.

Han säger också att beslutet att riva Kabinbanan står fast.

– Kabinen ska rivas en vacker dag, när vet vi inte. Nu kör vi till 3 maj och sedan kommunicerar vi om det blir en förlängning eller inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Åre kabinbana rivs

Mer i ämnet