Larm om skogsbränder i Härjedalen

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten har under eftermiddagen och kvällen fått bekämpa flera skogsbränder i Härjedalen. Det senaste larmet kom från Lövåsen utanför Långå.

Det första larmet kom från Funäsdalsberget i eftermiddags:

– Det var en person nere i byn som såg hur blixten slog ner och att det sedan började ryka, säger Mats Kronsten som är inre befäl hos Räddningstjänsten Jämtland idag.

Räddningstjänsten i Funäsdalen tog sig upp på berget med fyrhjuling men kunde inte hitta någon brand och inringaren hade sett hur röken avtog då det började regna efter blixtnedslaget.

En stund senare upptäckte dock brandmännen en mindre brand på berget, men det är oklart om det var samma brand som det larmades om för början.

– Det var cirka en gånger en meter som brann, men det  rök väldigt mycket, säger Mats Kronsten.

Lite senare på eftermiddagen kom nästa larm, då var det en skogsbrand vid Klyftvallen nordväst om Vemdalsskalet.

– Där var det cirka 10 gånger 10 meter som brann, säger Mats Kronsten.

De båda bränderna är nu släckta, men strax innan 18 kom larm om en brand utanför Långå. Dit är räddningstjänsten på väg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.