Granskning snart klar

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste händelsen på Åre skidgymnasium där två elever dömdes för sexuellt tvång mot en jämnårig så har nu Skolinspektionen besökt skolan för att utreda hur ledningen agerat i fallet.

Skolinspektionen var på plats vid Åre skidgymnasium under tisdagen för att utreda vad skolan har gjort och kommer att göra för att säkerställa att eleverna har en trygg och säker miljö. Anledningen till besöket är efter den senaste händelsen på skolan där två elever dömdes för sexuellt tvång mot en jämnårig elev.

– Dom uppgifter vi fått av skolan tar vi nu med oss hem och ska avgöra vad som händer härnäst, säger Kristian Hansson, undervisningsråd Skolinspektionen.

Kränkningar på skidgymnasium

Hur väl tycker du att skolan arbetar för att förhindra liknande händelser som nu senast?

– Utifrån den redovisning vi fått så verkar det positivt men vi måste titta på dom uppgifter vi har fått med oss och sen kommer det att komma ett beslut inom en snar framtid, säger Kristian Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kränkningar på skidgymnasium

Mer i ämnet