Skolor i Krokom stänger ner med anledning av ovädret

Publicerad

Krokoms kommun stänger ner skolor på grund av väderprognosen. Även Åres grundskolor stänger på grund av oväder från onsdag 12 januari till fredag 14 januari. Men Krokoms kommun inväntar väderprognosen för fredagen innan de tar beslut om att fortsätta ha skolan stängd då.

– Vi vill ju inte stänga skolorna, det är ju ett rätt stort ingrepp men samtidigt vill vi inte riskera liv och hälsa för varken våra barn eller vårdnadshavare, säger Jonas Törngren, kommunchef i Krokoms kommun.

Krokoms kommun vidtar olika åtgärder inför ovädersdagarna. Samtliga skolor stänger men barn till personer med samhällsviktiga arbeten kan fortfarande gå till skolan.

Påverkar bemanningen

– De som inte har samhällsviktiga tjänster måste ju se till att ta hand om sina barn och det är klart det påverkar bemanningen i kommunen, säger Jonas Törngren.

I videon ovan hör du Jonas Törngren berätta mer om varför de valt att stänga ner skolorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.