Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är väldigt tudelat, vi har verksamheter som är relativt oberörda av rådande situation, men vi har också de som blir väldigt drabbade”. Hör Joakim Sjöstedt, regionchef Företagarna Jämtland-Härjedalen i klippet ovan. Foto: Eva Danielsson /SVT

Företagarnas regionchef om småföretagens situation i Jämtlands län: ”Får anpassa sig otroligt”

Uppdaterad
Publicerad

Småföretagen är basen för länets jobb och tillväxt. Det menar Joakim Sjöstedt, regionchef på Företagarna Jämtland Härjedalen.

Det är en tudelad bild som Joakim Sjöstedt ser. Vissa verksamheter är mer eller mindre oberörda av rådande läge med höga räntenivåer och högt kostnadsläge, medan andra står sig starkare. Massörer och nagelterapeuter och liknande är exempel på verksamheter som har det tuffare än andra, menar han.

”Otroligt viktiga”

Att de mindre företagen klarar sig är av yttersta vikt, anser han vidare.

– Ser vi vart jobbutvecklingen har skett i landet så har det skett bland de små och medelstora företagen. De är otroligt viktiga för att kunna erbjuda en god vård skola omsorg i landet, säger Joakim Sjöstedt.

Tuffa tider nu

– Jag tycker det är viktigt att man försöker träna sig att se det som ett tillfälligt jack i konjunkturen. Våra företagare är otroligt kreativa, duktiga entreprenörer där man får anpassa sig otroligt utifrån rådande situation, säger Joakim Sjöstedt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.