Det väntas plusgrader i hela länet under onsdagen.

Plusgrader väntas i hela länet i dag – SMHI varnar för ishalka

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för ishalka även under onsdagen. Varningen berör nästan hela Jämtlands län, och gäller fram fram till onsdag förmiddag. Härjedalsfjällen bedöms inte drabbas av halkan den här gången.

Till följd av underkylt regn och regn på kalla vägbanor väntas plötslig ishalka i hela länet. SMHI har utfärdat en klass 1-varning vilket innebär att vädret kan få konsekvenser för vissa samhällsfunktioner och innebära ökade risker för människor.

Enligt SMHI:s prognos kommer hela länet att få plusgrader i dag, på en del orter kommer det att vara upp mot 8 plusgrader under dagen. Flera orter i länet hade förhållandevis varmt redan klockan 7 på onsdagsmorgonen. Från Sveg rapporteras 3,6 plusgrader vilket var varmast i hela Norrland enligt SMHI:s preliminära temperaturuppgifter. Även i fjällkedjan var det plusgrader, från mätstationen i Storlien-Storvallen rapporterades 3,1 grader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.