ÖFK-flagga på läktaren på Jämtkraft Arena Foto: Per Danielsson /TT

Sponsorer och aktieägare uppmanar ÖFK:s styrelse att avgå

Uppdaterad
Publicerad

I måndags träffade ÖFK:s största aktieägare och sponsorer valberedningen inför klubbens kommande årsmöte den 12 mars. Under mötet framfördes då en uppmaning om att den nuvarande styrelsen ska avgå. Det skriver gruppen i ett pressmeddelande.

”Den situation som nu råder i ÖFK gör att alla goda krafter behöver hjälpas åt så att ÖFK kan förbli en konkurrenskraftig och i alla avseenden stabil förening i allsvenskan”, står det i pressmeddelandet.

– Denna goda vilja har gjort att vi bad att få träffa valberedningen för att få delge vår syn på den senare historiken men framförallt inför framtiden. Vi vill fortsätta stötta föreningen ekonomiskt och vill därför känna en delaktighet i föreningens framtida utveckling, skriver aktieägaren Nils-Åke Hallström på Hallströms Verkstäder och fortsätter:

– Vår rekommendation till valberedningen är att den nuvarande styrelsen inklusive vd:n ska lämna sina platser till förfogande, vilket vi också informerat styrelsen om. Sedan är det naturligtvis medlemmarna på årsmötet som beslutar om detta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ÖFK i ekonomisk kris

Mer i ämnet