Stefan Löfven fick äran att skjuta det första skottet när skjutvallen i Gällös skidtunnel invigdes. Och minsann, han träffade. Foto: SVT

Statsministern både siktade och träffade i Gällö

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Löfvens besök i Gällö på söndagen kröntes med ett hedersuppdrag. Skidtunnelns skjutvall för skidskytte skulle invigas – och statsministern fick sätta första skottet.

Skidtunnelns spår för längdåkning har varit igång i ett halvår. Anläggningens verkliga dragare, skjutvallen, har däremot inte fått användas förrän nu.

Alla myndighetstillstånd, för att få skjuta inomhus, blev klara så sent som i senaste veckan.

Siktade och träffade

Med lånat gevär fick Löfven skjuta premiärskottet, och visst kunde han både sikta och träffa. Klonk, ekade det mellan bergväggarna när skottet satt där det skulle.

Krav på svenska

Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad sa så sent som i fredags att partiet nu måste börja pratat om annat än nyanlända om opinionssiffrorna ska kunna vända fram till valet. Fast nog kretsade Löfvens utspel trots allt misstänkt nära just det här ämnet:

Anställda inom välfärden måste kunna prata svenska, krav på deltagande i SFI eller arbetsmarknadsutbildning för att kunna få försörjningsstöd och förbättrad validering, var just tre av de fem punkter Stefan Löfven nu avslöjade i programmet till valrörelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.