Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Bild från olycksplatsen längs E45. Foto: SVTVisa alla (4)
Visa alla (4)

Två döda – sex skadade i trafikolycka på E45

Uppdaterad
Publicerad

Två personer omkom och sex personer skadades – varav två allvarligt – vid en trafikolycka på E45 vid Haxäng strax utanför Brunflo på torsdagen. Polisen har inlett förundersökning om brott.

De omkomna är båda kvinnor i 60-årsåldern, deras anhöriga är underrättade. Den ena kvinnan var hemmahörande i Jämtland, den andra i Västerbotten.

Olyckan inträffade klockan 13.20 på E45 vid Haxäng strax söder om Brunflo. Sex ambulanser och en ambulanshelikopter skickades till olycksplatsen. Förutom timmerbil och personbil så var också tre hästekipage inblandade. Det handlar om hästekipage där hästarna dragit vagnar.

Den ena kvinnan som omkom körde personbilen, den andra färdades med ett av hästekipagen.

Sex skadade

Vid olyckan skadades sex personer.

– Vi har fått in fyra personer hit till sjukhuset, två av dessa har allvarliga skador, säger Anna-Lena Högström som är tillförordnad kommunikationschef på Region Jämtland Härjedalen. Det är tre män och en kvinna i åldrarna 45-65 år som vårdas på sjukhuset.

-  Dessutom har två skadade förts till en hälsocentral för att få sina skador omsedda.

Polisen har inlett förundersökning gällande vållande till annans död, vårdslöshet i trafik samt vållande till kroppsskada. Vem som är misstänkt för brott vill polisen inte uppge på torsdag kväll.

Stabsläge

– Samtliga inblandade i olyckan är vuxna personer, säger Hans Ängquist vid polisen i Östersund.

När olyckan inträffade gick akutmottagningen på Östersunds sjukhus upp i stabsläge.

– Vi höjde beredskapen, säger Anna-Lena Högström.

Vägen har varit avstängd sedan olyckan inträffade, men har åter öppnat under torsdagskvällen, dock med begränsad framkomlighet under bärgningsarbetet enligt Trafikverket. Preliminär sluttid för arbetet på platsen är 21.20.

Stopp på E45 efter krock mellan en lastbil och en personbil. Foto: SVT Design

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer