Stor personalbrist på flera enheter i Östersunds kommun: ”Vi planerar för det värsta och hoppas på det bästa”

Uppdaterad
Publicerad

Den ökade smittspridningen och allt hårdare restriktioner gällande karantän har haft stor påverkan på flera enheter inom Östersunds kommun. Både skola och omsorg genomgår nu den värsta tiden sedan pandemin bröt ut.

Inom vården och omsorgen anpassas verksamheten efter situationen och därför kan aktiviteter komma att ställas in.

Begränsning av vikarier i samband med frånvarande ordinarie personal gör det till en extrem situation, enligt Robert Brandt, förvaltningschef på Vård- och omsorgsförvaltningen, skriver de på kommunens hemsida.

Coronaviruset i Jämtlands län

Skolor och förskolor tvingas stänga

Förskolorna Kärven och Trollåsen tvingas hålla stängt från onsdag till fredag på grund av personalbrist. Informationen kom så sent som under tisdagsförmiddagen, men alla vårdnadshavare ska ha informerats.

Kommunen strävar efter att inte behöva stänga enheter.

”Planerar för det värsta och hoppas på det bästa”

– Vi har ingen aning hur nästa vecka kommer att se ut. Vi förbereder oss på att det inte kommer att vara på något annat sätt än vad det är i dagsläget. Så att vi planerar för det värsta och hoppas på det bästa, säger Robert Brandt, förvaltningschef på Vård- och omsorgsförvaltningen.

I videon ovan hör du förvaltningschefen berätta hur de arbetar för att hålla den tuffa situationen under kontroll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet