Fortsatt torrt väder leder till risk för bränder ute i terrängen, men det råder inget eldningsförbud i länet. Foto: Peter Krüger, TT

Stor risk för skogsbränder i nästan hela Jämtlands län

Uppdaterad
Publicerad

SMHI varnar för stor brandrisk i hela länet, med Jämtlandsfjällen som undantag. Nästa vecka tycks dessutom bli ännu torrare.

Tidigare var det eldningsförbud i länet, men det upphävdes den 19 juni. Enligt Björn Olofsson på länsstyrelsen är det i dagsläget inte aktuellt med något nytt eldningsförbud.

– Men vi håller koll på läget och har ständig kontakt med räddningstjänsterna och nästa vecka verkar det bli ännu torrare i markerna, säger han.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mats Kronsten, som idag är inre befäl hos Räddningstjänsten Jämtland säger att man, trots att det inte är eldningsförbud, ska föra försiktig med allt som har med eld att göra utomhus nu.

– Helst ska man inte elda alls, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder i Jämtlands län 2018

Mer i ämnet