Storsjöcupen 2017 invigs i Östersund. Foto: Bengterik Busk, SVT

Storsjöcupen 2020 ställs in

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den pågående coronapandemin kommer inte Storsjöcupen 2020 att genomföras.

Beskedet om att fotbollscupen ställs in meddelades på IFK Östersunds hemsida på onsdagen. Beslutet ska ha tagits efter rådgörande med Folkhälsomyndigheten och med den information som finns från både svensk och internationell expertis.

I ett uttalande på hemsidan skriver Teres Gärdin, ordförande i Föreningen Storsjöcupen: ”Det är med en enorm sorg jag och styrelsen behöver fatta detta beslut. Vi har verkligen försökt att hålla ut och gjort vårt allt för att hitta alternativ. Att inte få visa upp vårt vackra Östersund och fylla den med fotbollsglädje gör verkligen ont i hjärtat”.

Coronaviruset i Jämtlands län

De som betalat in deltagaravgiften kommer att få dem krediterade.

IFK Östersund: ”Ett tufft slag för många”

IFK Östersund är tillsammans med Ope IF och Frösö IF med och arrangerar Storsjöcupen.

Enligt Rolf Eijvergård, kanslichef hos IFK Östersund, är dagens besked jobbigt för många.

– Sportsligt är det ju många lag som ser fram mot cupen och att spela få spela fotboll. Samtidigt skulle många lag åka på Gothia cup, som också ställts in. Dessutom har seriespelet inte kommit igång än, säger han.

Över 500 lag förväntades delta i cupen.

– Det är också en stor ekonomisk del. Många lag jobbar i samband med cupen, både föreningen och ungdomar som får feriearbeten. Det finns också många företag hade varit glada för turismen. Det är ett tufft slag för många.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet