Tvingas man ställa in årets upplaga av Storsjöcupen så kan det innebära konkurs, menar cupens ordförande Teres Gärdin. Foto: Fredrik Lundmark/ SVT

Storsjöcupen: ”Tvingas vi ställa in igen kan det vara slutet för cupen”

Publicerad

I fjol tvingades man ställa in Storsjöcupen på grund av coronapandemin. Nu står arrangörerna återigen inför det svåra beslutet att ställa in, eller hoppas på att det går att genomföra en cup i sommar.

Årets Storsjöcup är planerad att starta den 6 juli, men man brottas just nu med frågan om fotbollscupen kommer gå att genomföra, eller om pandemin återigen kommer att sätta stopp.

– Vi måste vända på varenda sten och titta på alla alternativ, men vi måste ta ett beslut inom några veckor. Först och främst måste vi förhålla oss till vår ekonomi, och plånboken är helt tom om några månader, säger Teres Gärdin, ordförande i Storsjöcupen.

Färre lag än vanligt är anmälda till 2021 års upplaga, och merparten kommer dessutom från Norge. Teres Gärdin menar att det är ett bevis på att det finns en rädsla bland lagen, trots att man utlovat full återbetalning av anmälningsavgiften vid inställt arrangemang.

Cupens framtid hotad

Under det gångna året har man gjort allt för att kapa kostnader, men ekonomin börjar vara riktigt ansträngd. Skulle man komma fram till att man tvingas ställa in även även i år, så kan det äventyra cupens hela existens.

– Vi kommer göra allt för att det inte ska bli så, men har man inga pengar så har man inte, säger Teres Gärdin.

Hör mer om Storsjöcupens tuffa situation i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.