Foto: SVT

Strippklubb mitt i Åre

Uppdaterad
Publicerad

Under en längre tid har rykten florerat om att det finns en strippklubb i centrala Åre. Och nu verkar det som om ryktena stämmer.

Iallafall enligt ÖP som i dag berättar hur verksamheten fungerar. Enligt ÖP pågår det vanlig matservering i restaurangen på dagtid. Men på kvällen täcks fönstren för och de som då vill in måste både passera vakter och betala en entréavgift på 300 kronor. För det ska gästerna då få se strippshower. Även privata shower erbjuds men då får gästerna hosta upp 600 kronor och uppåt.

Det var i slutet på förra året som restaurangen bytte ägare. Redan då började rykten florera på byn att det var en strippklubb. Och ryktena nådde även kommunens politiker – även om de som Jämtlandsnytt pratat med inte tycker sig hört så mycket om det trots allt.

– Jag hörde en del i december men sedan blev det tyst, säger Daniel Danielsson (C).

Inte heller Anna-Caren Sätherberg (S) tycker att det varit mycket debatt om det.

– Jag har faktiskt knappt hört någonting om detta, säger hon.

De är dock överens om en sak:

– Jag tycker inte det tillför någonting, säger Daniel Danielsson.

– Det här är ingen verksamhet som man vill ha sin kommun, säger Anna-Caren Sätherberg.

Vad politikerna kommer att göra åt den förmodade strippklubben som ÖP nu beskriver, kunde de två inte kommentera på onsdag förmiddag. Att bedriva strippklubb är inte olagligt. Olagligt blir det först om gäster erbjuds köpa sex och i dagsläget har politikerna ingen hört något om att så skett.

SVT har pratat med närpolischefen Eva Hellin.

– Det är ju inga rykten. Vi vet att det är en strippklubb, men det finns inget vi kan göra. Det är ingen olaglig verksamhet, säger hon.

Under några år har nu Åre kommun varit förknippad med strippklubbar. I december 2011 öppnade Dragan Bratic en strippklubb i Mörsil vilket orsakade ramaskri från flera håll. bland annat många lokalpolitiker som inte ville ha den typen av verksamhet i sin kommun. Den strippklubben är nu stängd. Samme Dragan Bratic öppnade senare även en strippklubb i Storvallen men den blev inte långvarig då fastighetsägaren valde att säga upp hyresavtalet med hänvisning att verksamheten inte passade in i området.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.