Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Richard Persson på Strömsunds kommun söker svar om Eons tidsplan för vädersäkring. Foto: SVT

Strömsunds kommun om strömavbrotten: ”Bekymmersamt”

Uppdaterad
Publicerad

Strömsunds kommun har under många år haft problem med strömavbrott. Något som kommunen ser allvarligt på med tanke på att samhällsviktiga verksamheter såsom äldreboenden och kök som servar både äldre och ungdomar drabbas.

Den som levererar elen i de områden som är särskilt utsatta i kommunen är Eon. Enligt Richard Persson som jobbar med frågan från kommunens sida finns en dialog med elbolaget men han tycker att åtgärderna tar för lång tid.

– Det är bekymmersamt men vi har tät dialog med Eon och de kommer ofta och besöker oss och berättar om sina planer men det går för sakta.

Härnäst ska Eons regionchef besöka Strömsund för att möta politiker och tjänstemän inom kommunen och berätta om planerna för att öka stabiliteten i elnätet. Richard Persson har klart för sig vad han vill veta mer om.

– Det är tidsplanen, jag vill veta hur fort de kan arbeta för att vädersäkra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.