Anders Bergman är miljö- och byggchef på Strömsunds kommun. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Strömsunds kommun: ”Området är intressant för bostäder”

Publicerad

Strömsund kommun för diskussioner med nuvarande ägare av det gamla fabriksområdet i Ulriksfors om att anlägga ett bostadsområde, men då krävs att området är fritt från miljögifter.

– Vi anser att det vore ett attraktivt läge för ett villaområde till exempel. Det är ett bra läge, med fin utsikt över Ströms vattudal. Det säger Anders Bergman, miljö- och byggchef på Strömsunds kommun.

En del av fabriksområdet, där en förskola har sitt lekområde, har redan sanerats. Det bekostades av kommunen, men om det krävs ytterligare sanering av området är det staten som ska betala.

– Då fick vi gräva bort de översta jordlagren och fylla på med nytt, vilket var ganska kostsamt. Om det krävs ytterligare sanering av området hoppas vi staten tar sitt ansvar, säger Anders Bergman.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.