Pierre Thunell fick stipendium och hade därför en extra anledning att fira. Foto: SVT Jämtland

Studentexamen i fickformat när elprogrammet i Bispgården sprang ut

Uppdaterad
Publicerad

På fredag är det examensdag för omkring 700 studenter inom Jämtlands Gymnasium, men redan på onsdagen var det sista skoldagen för el- och energiprogrammet och industriprogrammet i Bispgården. Kanske är det Sveriges minsta firande.

En packad skolgård och studenter som drösvis väller ut genom entrédörren, föräldrar som ivrigt sticker upp en skylt med foto på etterläggen i spädbarnsålder i hopp om en känslosam förening.

Riktigt så såg det inte ut i Bispgården. Blott tio studenter gick ut och det var därför inga större problem att hitta igen släktingarna.

Idas sommarvisa fick ge vika för australienska hårdrockarna AC/DC. Möjligen anspelade musikvalet på att det var elprogrammet det handlade om denna dag – för de mindre elkunniga, så står AC för växelström och DC för likström.

Se studenterna berätta om hur det varit att gå på den lilla skolan, i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.