• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Hilda Månsson är ordförande i studentkåren i Östersund. Foto: Fredrik Lundmark, SVT

Studentkåren: ”Vi vill vara en av de orter som tar ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

Kritik har riktats mot studenter vid flera av landets lärosäten efter att flertalet studenter smittats av coronaviruset. Smittspridningen har till stor del kopplats ihop med nollningar och studentfester där man varit alldeles för många och hållit dålig distans.

På Mittuniversitetet i Östersund finns dock ingen smitta kopplad till universitet. Studentkåren bestämde sig tidigt för att jobba aktivt för att förhindra smittspridning.

– Vi vet ju vilken kritik som uppstått på andra lärosäten och vill inte vara en av dom, säger studentkårens ordförande Hilda Månsson.

Coronaviruset i Jämtlands län

Anpassad inspark

Studentkåren anpassade bland annat årets inspark samt de evenemang som anordnats under hösten. Suget bland studenterna att delta i olika evenemang har dessutom varit rekordstort.

Hilda Månsson tror att det till stor del hänger ihop med att stor del av undervisningen fortfarande bedrivs på distans.

– Det är en utmaning, både hur man klarar studierna och hur man mår. Vi har fått fler medlemmar i studentkåren och har fler som kommer på våra evenemang, vilket nog beror på att man har suttit så mycket isolerad hemma.

Hör mer om hur studentkåren jobbat i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet