Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi gör allt vi kan för att få fram ersättningsbussar”, säger Leila Fogelholm på SJ:s presstjänst. Foto: Fredrik Lundmark/SVT

SJ om tågkaoset i Jämtland: ”Hårt tryck på ersättningsbussar”

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ett lastfordon rivit ned kontaktledningen på järnvägsövergången i Gällö i fredags, så har all tågtrafik till och från länet tvingats ställa in. Från SJ:s sida jobbar man nu hårt för att försöka få fram ersättningsbussar för alla resenärer. 

Förutom att själva kontaktledningen rivits ned så behöver även flera stolpar bytas. Arbetet beräknas vara klart tidigast under måndagen enligt SJ.

– Just nu vet vi inte så mycket. Den enda information vi fått från Trafikverket är att det förhoppningsvis ska vara lagat till måndag klockan 16, säger Leila Fogelholm på SJ:s presstjänst.

Erbjuds att av- eller omboka

Från SJ:s sida försöker man nu lösa trafikstoppet med att bussa resenärer förbi olycksområdet.

– Vi gör allt vi kan för att få fram ersättningsbussar till alla resenärer, vilket är väldigt svårt. Det är hårt tryck på alla reseoperatörer såhär i semestertider och vi är ju inte ensamma om att jaga bussar just nu, men hittills har vi lyckats, säger Leila Fogelholm.

Vy tåg: ”Svårt anordna ersättningstrafik”

SJ erbjuder också resenärer att boka om eller avboka sina resor utan kostnad. Resenärer som drabbats av extra utgifter på grund av tågstoppet kan vända sig till SJ:s kundtjänst.

Även vy tåg, som trafikerar sträckan, påverkas och behöver göra förändringar i tågtrafiken. ”Det är i nuläget svårt att anordna ersättningstrafik, men vi jobbar vidare på att få fram bussar. Vi beklagar det som hänt”, skriver Vy Tåg på sin hemsida under eftermiddagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.