Strömsunds kommun har valt att betala ut lön till deras anställda tidigare än normalt som en del av deras coronaanpassning. Anneli Svensson, kommundirektör i Strömsund berättar mer i klippet. Foto: TT/SVT

Tidig decemberlön ska få Strömsundsbor att julhandla coronasäkert

Uppdaterad
Publicerad

Genom att betala ut decemberlönen två dagar i förväg vill Strömsunds kommun skapa en coronasäker julhandel. Tanken är att fler ska ha möjlighet att sprida ut sina köp så att inte alla strömmar till affären samtidigt dagen före julafton.

Vanligen betalas lönen för kommunens anställda ut den 23 december men i år kommer den in på kontot redan den 21:a. Den tidiga utbetalningen är en del av kommunens coronastrategi. 

– Vi ser hela tiden över vilka åtgärder vi kan genomföra för att minska risken för smittspridning. Det här är ett sätt att göra det och samtidigt möjliggöra för människor att handla julklappar, säger Anneli Svensson, kommundirektör i Strömsund.

I klippet ovan berättar Anneli Svensson mer om hur kommunen försöker anpassa julhandeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jämtlands län

Mer i ämnet