Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Simhallen i Stugun ska renoveras för framtiden. Bland annat ska den tillgänglighetsanpassas. Foto: Björn B Schäfer

Trots fuktproblem – Badhuset i Stugun kan öppna efter nyår

Uppdaterad
Publicerad

Badhuset i Stugun, som också är det enda i Ragunda kommun, har varit stängt sedan i mars 2020 – både på grund av pandemin och fuktproblem i omklädningsrum och i bassängkonstruktionen. Nu är ändå planen att komma igång med simundervisning för elever efter årsskiftet.

Kommunen har gjort en statusbesiktning av simhallen. Och arbete pågår för att iordningställa bassängen.

– Vi har gjort två upptäckter som vi måste åtgärda. För det första så finns relativt omfattande fuktskador i omklädningsrummen och vi har även hittat förändringar i fogar, i och kring bassängen, säger Olof Nyberg, som är tillförordnad samhällsbyggnadschef Ragunda.

Nu läggs krutet på att fixa bassängen så att simundervisning förhoppningsvis kan komma igång efter nyår. Tills dess att fuktskadorna i omklädningsrummen är åtgärdade får eleverna använda de omklädningsrum som hör till den intilliggande sporthallen.

Ska finnas badhus i kommunen

Under tiden som badet varit avstängt har skolelever i Ragunda kommun skjutsats till annan ort för simundervisning, tex Östersund.

Ragunda har tagit beslutet att simhallen i Stugun ska finnas kvar för överskådlig tid och att det även ska tillgänglighetsanpassas och på sikt åter öppna för allmänt bad.

Oklar prislapp

Vad kostnaden för badhusrenoveringen kommer att landa på är ännu för tidigt att säga, enligt Olof Nyberg.

– Det vi gjort hittills är inga större summor och först när vi fått in anbud på fortsatta renoveringar kan vi säga något om totalkostnaden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.