Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Oliver Dogo, vd på handelskammaren Mittsverige menar att företagandet i länet går bra trots konkurser. Här i samband med invigningen av textilfabriken Woolpower i Torvalla utanför Östersund. Foto: Lukas Johansson/SVT

Trots konkurser och varsel på Attacus – företagandet står sig starkt i Jämtland

Publicerad

Även om det är kärva ekonomiska tider går företagandet överlag starkt i Jämtlands län – trots flera fall av varsel och konkurser.

– Företagen mår väldigt bra här, säger Oliver Dogo, vd på handelskammaren Mittsverige.

Tidigare i april begärdes Attacus i Hammerdal i konkurs och hundratals riskerar nu att förlora jobbet. Samtidigt inviger nu Woolpower en helt ny textilfabrik utanför Östersund och arbetslösheten i länet är fortsatt extremt låg.

– Det finns en stark framtidstro, till och med mitt i pandemin, såg vi investeringar för över 40 miljarder i Jämtlands län. Det är väldigt mycket. Här ser vi en bredd, där många företag är beredda att investera, säger Oliver Dogo, vd på handelskammaren Mittsverige.

Det pratas ju om att klädbranschen och konsumtionsbranschen går dåligt nu, hur rimmar det med ett sånt här nyöppnade av en textilfabrik?

– Woolpower är lite speciellt, de levererar till stater och till försvarsmakten och så vidare. De kanske inte är ett exempel att jämföra med, säger han.

Annika Forsman, verksamhetssamordnare på arbetsförmedlingen Jämtland/Härjedalen säger att länet har klarat sig bättre än många andra län tack vare sin bredd på företag.

– Vi har fler företag med färre personal, det är en förklaring att vi klarat oss bättre i tidigare kriser här, säger hon.

Hör Oliver Dogo, vd på handelskammaren Mittsverige när han besökte invigningen av Woolpower under onsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.