Tunga fjät för IFK:s fotbolls-tjejer

Uppdaterad
Publicerad

IFK Östersunds fotbollssdamer gjorde en annorlunda satsning under vinteruppehållet. Ett luciatåg lottades ut och alla intäkter går till Barncancerfonden.

7.000 kronor har laget nu dragit in till Barncancerfonden. Det har gått till dels genom att vem som så önskat betalat in 50 kronor och då varit med i utlottningen av ett luciatåg.

Dels har fotbollstjejerna bakat bröd och sålt på en julmarknad.

– Vi ville hitta på något att göra tillsammans medan fotbollen har uppehåll. Nästan hela laget har ställt upp, berättar Elisabeth Appelqvist, som varit den som hållit i Lucia-projektet.

Och i går kväll skulle det ske. Vinnaren av luciatåget valde att förlägga det till ett konferensutrymme på ett stans hotell.

Men den verkliga premiären skedde på sjukhusets barnavdelning. Ljuset släcktes ned i korridorerna. Och till en synnerligen välrepeterad sång skred fotbollstjejerna in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.