Tobias Andersson, ordförande i Ungsvenskarna Foto: Sverigedemokraterna

Ungsvenskarna vill minska EU:s kostnader

Publicerad

Ungsvenskarna jobbar aktivt med att banta EU, säger dess ordförande.

De ungdomsförbund i länet, vars moderpartier har representanter i EU-parlamentet idag, har fått frågor inför valet av SVT Jämtland. Ungsvenskarna, som är Sverigedemokraternas ungdomsförbund, har idag ingen aktiv förening i Jämtlands län, därför har Tobias Andersson, som är ordförande i Ungsvenskarna svarat.

1) Vilken är den viktigaste EU-frågan för er?

Den viktigaste EU-frågan för oss är utan tvekan att minska EU:s kostnader. Vi finner det helt orimligt att vi, trots att vi betalar in cirka 30 miljarder netto per år, ska få en höjd avgift om 15 miljarder. EU måste bantas och Sveriges medlemsavgift behöver kraftigt reduceras i förmån för vår inhemska välfärd.

2)  Hur arbetar ni med den frågan?

Vi jobbar aktivt med att banta EU genom att bland annat vilja avskaffa de strukturfonder som idag göder korruption och underminerar marknaden i de nettomottagande länderna, bara det hade inneburit en besparing för svenska skattebetalare om 18 miljarder per år. Därutöver driver vi på för att få den svenska regeringen att använda sitt veto mot höjningen av vår medlemsavgift.

3)  Varför ska man rösta i EU-valet?

Man ska rösta för att EU i allra högsta grad påverkar vår vardag idag. EU är inte någonting långt borta som vi inte behöver bry sig om, tvärtom. EU påverkar varannat politiskt beslut som fattas i Sverige och då måste man inse att det inte räcker med att rösta i de svenska valen för att få den förändringen man önskar utan man behöver även ta sig till valurnan nu i maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

EU-valet 2019 Jämtlands län

Mer i ämnet