Vägsträckning för Förbifart Brunflo valt

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket har nu valt vilket alternativ man kommer att gå vidare med när det gäller den nya sträckningen av E14/E45 förbi Brunflo: det östligaste alternativet.

Det är den sträckning som går längst från samhället, kallat ”Skogen grön öst”.

– Vi har valt korridoren Skogen grön öst för att det sammantaget ger den bästa lösningen om vi ser till natur och kulturmiljö men även för att det blir färre boende som blir berörda av buller, säger Trafikverkets projektledare Ulrika Sundgren.

Förbifart Brunflo

– Det är det alternativ som vi ser uppfyller målen att både öka trafiksäkerheten och tillgängligheten längs sträckan och som samtidigt ger den minsta störningen för omgivningen, fortsätter Sundgren.

Trafikverket har utrett tre olika alternativ för ny sträckning förbi Brunflo och två av dem avförs nu, Dalen lila väst och Dalen röd öst. Planeringen kommer nu istället att fortsätta av den sträckning som går längst ifrån samhället, den så kallade korridoren Skogen Grön Öst.

Ett samråd med öppet hus planeras under 2017 och byggstarten beräknas till 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förbifart Brunflo

Mer i ämnet