Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det är mindre snö än vi skulle vilja ha såklart, men det kommer absolut gå att tävla. Det säger Roger Strandberg som är mediaansvarig på ÖSSK Cup. Foto: SVT

Värme och regn till trots – ingen fara för skotercrossen

Publicerad

I helgen anordnas ÖSSK Cup (tidigare Arctic Cat Cup) för 48:e gången på Gräfsåsen utanför Östersund. Men förutsättningarna inför årets upplaga kunde varit bättre.

Den senaste tidens varmgrader och regn har tärt hårt på snötäcket. Men någon fara för tävlingarna är det inte enligt arrangören.

– Nej det är det inte. Det har sett värre ut vissa år, men vi får alltid till det. Det finns stora områden kring banan som vi skrapar ihop snö från. Det blir kanske inte så perfekt som vi skulle vilja, men det funkar absolut att tävla på. Det säger Roger Strandberg, mediaansvarig på ÖSSK Cup.

Lockar fortfarande världseliten

ÖSSK Cup är Europas största och världens äldsta skotercrosstävling. I år är drygt 140 deltagare anmälda, vilket är färre än storhetstiden på 90-talet då man hade runt 300 anmälda. Men tävlingarna är fortfarande i absolut världsklass, menar Roger Strandberg.

– Det är ett mindre startfält, men det är nog faktiskt bättre förare som är med. I år är till exempel Petter Norsa tillbaka. Han har ju vunnit här fyra gånger tidigare och är ende svensk som vunnit X-Games.

Stabilt publikintresse

Genom åren har man byggt upp en trogen publikskara som kommer för att titta på tävlingarna. Och från arrangörshåll hoppas man att helgens tävlingar inte ska bli något undantag.

– Vi har legat stadigt på runt 2500-3000 betalande personer. Skotercross är inte riktigt som annan motorsport, det är en speciell action som verkar lockar folk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer