Ökat intresse för ost på mejeriet i Östersund: ”En effekt av pandemin”

Uppdaterad
Publicerad

Vi äter mer ost – det menar Arlas produktionschef Mattias Alsing, som arbetar på mejeriet i Östersund sedan 30 år tillbaka. Han berättar att det är andra gången under dessa år som mejeriet går in och kör sjudagars. Detta innebär att de kommer öka sin produktion med 15 ton i veckan.

Sedan en tid tillbaka har mejeriet i Östersund märkt av en minskad förbrukning av konsumtionsmjölk i form av exempelvis filmjölk och vanlig mjölk.

– Jag tror det här är en effekt av pandemin då fler har arbetat hemifrån, man kanske valde att ha ost på sin macka, säger Mattias Alsing.

I klippet berättar Mattias Alsing mer om hur svenskarnas konsumtionsmönster har påverkat deras verksamhet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.