Rolf Rubensson är platsansvarig för Vasa Vind vid bygget av Åskälens vindkraftspark Foto: Maria Harning, SVT

”Vi ska vara klara till årsskiftet” – högt tempo i vindkraftsbygge

Publicerad

Just nu byggs en stor vindkraftspark vid Åskälen väster om Hammerdal. 80 vindsnurror sätts upp i ett redan vindkraftstätt område.

Det råder febril aktivitet i skogarna på gränsen mellan Östersunds och Strömsunds kommuner. Vasa Vind bygger en stor vindkraftspark i Åskälen för ett nederländskt bolags räkning. Intresset för att investera i vindkraft är stort Rolf Rubensson som är platsansvarig på bygget.

– Det är ett väldigt stort intresse från investerare, det är nästan lite krig om tillstånd och de som är i branschen, säger han till SVT Nyheter Jämtland.

Vasa Vind har redan byggt vindkraftsparken i Munkflohögen precis i närheten. Även där var det det nederländska bolaget APG som investerade.

Åskälens vindkraftspark är markerad med röda vindsnurror och Munkflohögen med svarta. Tillsammans omfattar parkerna 103 vindkraftverk. Foto: SVT Design

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.